Retourbeleid

Bestellingen die nog niet zijn betaald (behalve COD), hoef je niet te annuleren. Wil je een bestelling annuleren die je al wel hebt betaald, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met onze Customer Service. Het annuleren van een bestelling is, zolang deze nog niet is verstuurd, kostenloos.

Download hier uw retourformulier

Ben je te laat met annuleren en is je bestelling al verzonden? Dan kun je het pakket bij bezorging weigeren. Indien je al hebt betaald voor je order, zullen we het volledige aankoopbedrag, na goede ontvangst van de retourzending, volledig terugstorten. Je kunt dit bedrag uiteraard ook voor een nieuwe order gebruiken. Onze Customer Service kan in dat geval een creditfactuur voor je aanmaken. De gemaakte verzendkosten krijg je eveneens van ons terug (alleen als je de bestelling aan de deur weigert en ongeopend weer laat meenemen door de bezorger).

Kapot
We doen altijd onze uiterste best om de kwaliteit van onze producten te waarborgen en deze goed te verpakken en op te sturen. Mocht je desondanks gebroken of beschadigde producten hebben ontvangen, dan hanteren wij een “niet goed, geld terug” garantie. Je ontvangt dan het volledige aankoopbedrag inclusief verzendkosten terug. Neem hiervoor direct contact op met onze Customer Service.

Afkoelperiode
Indien je niet tevreden bent met een of meerdere van onze producten dan kun je deze zonder opgaaf van reden aan ons retourneren. Dat kan tot en met 14 dagen na ontvangst van je bestelling.
LET OP: neem altijd eerst contact op met onze Customer Service als je iets retour wilt sturen!

Voorwaarden retourzending
Alle producten dienen compleet, schoon en onbeschadigd te zijn om in aanmerking te komen voor een retourzending. Het product dat je retour wilt sturen dient geretourneerd te worden in de originele, onbeschadigde verpakking.
Zorg ervoor dat je breekbare producten goed inpakt: wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de retourzending en de staat waarin wij de producten ontvangen. Stuur een kopie van de originele pakbon en het retourformulier mee met je retourzending.
Frankeer je retourzending voldoende. Ongefrankeerde stukken kunnen wij helaas niet aannemen.
LET OP: De volgende producten kunnen wij om hygiënische of andere redenen niet terugnemen (omruilen is soms wel mogelijk):
Verse producten die snel kunnen bederven of verouderen
Producten waarvan de verzegeling is verbroken (verzorgingsproducten en zaden)
Na goedkeuring en eventuele ontvangst van je retourzending (je ontvangt van ons een bevestigings-email) sturen wij je zo snel mogelijk een nieuw of ander product ter verganging. Wil je geen ander product, maar het volledige aankoopbedrag excl. eventuele verzendkosten terug ontvangen? Dan stuurt onze Customer Service je een digitaal Refundformulier toe.

Kosten retourzending
Maak je gebruik van de afkoelperiode dan betaal je zelf de kosten die je hebt gemaakt om het pakje aan ons terug te sturen. Bij een retourzending van kapotte of beschadigde producten betaalt Urban Garden Culture B.V. deze kosten. Bij een lange retourprocedure kunnen wij soms kosten in rekening brengen ter compensatie van administratiekosten. Normaal gesproken is dit bedrag niet hoger dan € 5, – en zal worden toegevoegd aan je factuur. Na 31 dagen heb je geen recht meer op terugbetaling.

Download hier uw retourformulier